четвер, 17 листопада 2016 р.

Завдання сучасної журналістики

Завдання сучасної журналістики
Існують три гілки влади – законодавча, виконавча та судова. Журалістику називають четвертою владою. її завдання – інформувати суспільство про ті найважливіші події, які відбуваються у світі. У статті 9 Конституції України записано; «Кожен має право на свободу думки, слова, має право вільно збирати й поширювати інформацію усно, письмово та іншим способом за власним вибором».
Найбільшу відповідальність за подану інформацію несуть журналісти, адже вони складають професійну кадрову основу. Вони є штатними працівниками періодичних видань. Працівник мас-медіа не може повністю дублювати життя. Він знаходить головне. А що таке головне? Перш за все – це гострота та цілеспрямованість твору. Не треба забувати про той резонанс, який може викликати виступ журналіста.
Головна мета твору - інформаційного чи аналітичного, позитивного чи негативного - впливати на суспільну свідомість, зміну, утвердження чи посилення соціальних установок, активізувати людину, спонукати її дії до виправлення недоліків.
Суспільство та життя ставлять високі вимоги до людини з пером, адже сила слова настільки велика, що може велике зробити мапеньким, і навпаки  маленьке зробити великим.

Журналістика — суспільна діяльність щодо збирання, редагування та періодичного поширення актуальної соціальної інформації через пресу, радіо, телебачення; одна з форм проведення масової агітації та пропаганди. Вона покликана задовольняти потреби суспільства в інформації і наповненні простору якісними, об’єктивними повідомленнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар