четвер, 17 листопада 2016 р.

Інтерв’ю з Юрієм Гаєвським

Інтерв’ю з старшим редактор редакції інформації Юрієм Гаєвським

Пане Юрію розкажіть про формат ваших новин.
– Інформаційна програма телеканалу «Рудана» має назву «Місто», і це - виключно новини міста та події, що безпосередньо стосуються життя криворіжців. Формат програми «Місто» кардинальних змін за останній рік не зазнав, та з’явилися нові актуальні теми: життя переселенців, допомога криворіжців воїнам АТО, підтримка містом бійців та їхніх родин, волонтерські акції, заходи активістів громадських організацій, з’явилися і сюжети із зони АТО та військових частин, що дислокуються на території Кривого Рогу.
– Який річний бюджет телекомпанії? І які кошти вам вдається заробити на рекламі?
– На жаль, щороку рекламний ринок у місті зменшується. Основним фінансовим джерелом для виплати заробітної плати працівникам телерадіокомпанії та часткової оплати трансляції в цифровому форматі є фінансова допомога коштами міського бюджету. Цьогоріч це сума в майже 5 млн грн. Вся господарська діяльність – а це оновлення обладнання, забезпечення знімального процесу, оплата енергоносіїв тощо, відбувається за рахунок коштів, отриманих від рекламної діяльності підприємства, а також виготовлення і трансляції телерадіопродукції. Плануємо закінчити рік з заробленими 3 млн грн. Третина цієї суми – кошти, отримані за трансляцію політичної реклами та агітації.
– Хто є ваші основні рекламодавці? І як змінився місцевий рекламний ринок за останні роки?
– Основними рекламодавцями в останні роки традиційно залишаються великі промислові підприємства Кривого Рогу. Замовлення довгострокових соціальних проектів, комерційні, іміджеві сюжети про діяльність підприємств є найбільш вагомою частиною фінансових надходжень телеканалу. В той же час фінансові труднощі малих і середніх підприємств та складна загальна економічна ситуація в Україні негативно позначаються на місцевому ринку реклами.
– На цьому наше интервью будем закінчувати дуже дякуємо за привітну зустріч та захопливу розповідь про телеканал…

– Я в свою чергу хочу теж подякувати Вам за інтерес до журналістики.  

Немає коментарів:

Дописати коментар